12 okt

Organizovan Info dan o nacionalnom Europass centru i Kancelariji za programe mobilnosti studenata i akademskog osoblja u Crnoj Gori

U srijedu, 12. oktobra 2016. godine, u Ministarstvu prosvjete organizovan je Info dan o nacionalnom Europass centru i Kancelariji za programe mobilnosti studenata i akademskog osoblja u Crnoj Gori.

Učesnici su upoznati sa time da je Ministarstvo prosvjete od ove godine dobilo status nacionalnog Europass centra za Crnu Goru čime je preuzelo sve obaveze iz Europass inicijative, a to su: promocija Europass dokumenata, podrška svim institucijama i građanima Crne Gore u ispunjavanju Europass dokumenata i dr. Na Info danu predstavljen je i nacionalni Europass web portal na kome se mogu naći svi potrebni podaci o Europassu, www.europasscrnagora.me , kao i Vodič kroz Europass.

Pored ove inicijative, učesnicima je predstavljena novoformirana Kancelarija za programe mobilnosti studenata i akademskog osoblja u Ministarstvu. U okviru ove Kancelarije, formiraće se informacioni sistem za statističku analizu podataka programa mobilnosti u Crnoj Gori i upravljanje programima mobilnosti. Svi učesnici su pokazali veliko interesovanje za buduću saradnju sa ovom Kancelarijom.

Učesnici Info dana su bili koordinatori za međunarodnu saradju na institucijama visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

KOME JE NAMIJENJEN?

Za učenike i studente

septembar 22, 2016

Za poslodavce

septembar 22, 2016

Za nezaposlene osobe

septembar 22, 2016

POVEŽITE SE SA CEDEFOP EUROPASS

cedefor baner