31 mar

Održana radionica o Europass inicijativi i Kancelariji za programe mobilnosti studenata i akademskog osoblja u Crnoj Gori na Fakultetu za poslovnu ekonomiju u Baru

U organizaciji Ministarstva prosvjete i Službe za međunarodnu saradnju   Fakulteta za poslovnu ekonomiju iz Bara, 28. marta održana je radionica o Europass inicijativi i Kancelariji za programe mobilnosti studenata i akademskog osoblja..


Koordinatorka Kancelarije Nerisa Redžematović prezentovala je studentima aktivnosti koje je Kancelarija realizovala u 2016. godini, planove za naredni period kao i Studiju za programe mobilnosti studenata i akademskog osoblja koju Ministarstvo prosvjete priprema u okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost“.
Tokom radionice, studenti su imali priliku i da se detaljnije upoznaju sa Europass inicijativom. Marija Đurišić,nacionalna Europass koordinatorka,predstavila je učesnicima svih pet dokumenata u okviru Europass inicijative i prezentovala nacionalni websajt kao i CEDEFOP-ov Europass websajt  u okviru kojeg zainteresovani mogu naći sve Europass formulare i informacije. Studenti su naročito iskazali interesovanje za popunjavanje i korišćenje Europass biografije – CV.

Studenti su iskazali veliku zainteresovanost za programe mobilnosti i korišćenje dokumenata iz Europass inicijative.

KOME JE NAMIJENJEN?

Za učenike i studente

septembar 22, 2016

Za poslodavce

septembar 22, 2016

Za nezaposlene osobe

septembar 22, 2016

POVEŽITE SE SA CEDEFOP EUROPASS

cedefor baner